Wiesz ja się na golfach nie znam Znalazłem przypadkiem z magiczną nazwą rallye to podesłałem, a nóż by Ci się spodobały
[O1] coś drży przy desce rozdzielczej
Zwiń
X
-
[O1] coś drży przy desce rozdzielczej
proszę o pomoc , cos drży między nawiewem jednym a drugim blisko deski rozdzielczej tak przy 80km/h , to juz jest strasznie w kur.... , co myślicie co to takiego ,wszystkiego już dotykałem , przyciskałem dalej to samo , może miał ktoś taki problem ?
octavia 1,9 tdi 90 kn.
-
-
Miałem podobnie, trzeszczała sama deska. Po podłożeniu kawałka gumy deska ucichła. Lubi też wibrować ta plakietka Octavia - wtedy należy ją podkleić.
Sprawdz też czy to nie wycieraczki skaczą, one potrafią wydawać podobne dźwięki.Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Tomek_dxmazurkiewicz4, Mogę Cię zaskoczyć ale jak pojawią się te drgania deski to chwyć za lusterko wsteczne. U mnie to lusterko poteguję drgania a słychać jakby własnie deska wpadała w rezonans
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wojtek1982Co do drgań i dziwnych dźwięków to od strony schowka, może pod może nad albo w okolicach drzwi pasażera słyszę dźwięk jakby ktoś śrubkę do słoika wrzucił albo uderzał dwoma pręcikami. Czy ktoś ma pomysł co to może być?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wojtek1982żadna pęknięta sprężyna bo dźwięk pojawia się w zależności od obrotów silnika. Zresztą byłem na ścieżce diagnostycznej i zawieszenie to igła.
Samochód ściągało w prawo, a magicy ze SKP stwierdzili że to wina opon.
Oto link do mojego postu w temacie "dzwonienie"
Komentarz
-
Komentarz